Wat zijn 3 motivatoren voor lichaamsbeweging

Dit zijn de belangrijkste motivatoren voor oefeningen:

1. Eenvoud/gemak

Niet genoeg tijd is meestal het belangrijkste excuus om niet te sporten. Dus de grootste motivator is om dingen zo eenvoudig en gemakkelijk mogelijk te houden. Als u niet veel tijd op de dag beschikbaar heeft, onderbreek dan uw trainingsroutines. Het enige dat nodig is, is minimaal 20 tot 30 minuten per dag matige tot intensieve activiteit om meer dan te voldoen aan de minimale vereisten voor fysieke activiteit, die zijn vastgesteld door de American Heart Association (AHA). Voor krachttraining hoef je niet naar de sportschool. Een paar losse gewichten thuis en 20 minuten thuis trainen, drie keer per week, kan helpen voor de gezondheid van botten en spieren naarmate je ouder wordt.

“Ons credo is ‘nooit vertragen’, zelfs voor mensen van in de 70 en 80,” zegt Mark Caruso, M.D., een internist bij Baptist Health Primary Care. We zijn een groot voorstander van lichaamsbeweging voor mensen van alle leeftijden. Naarmate je ouder wordt, komt crosstraining (aerobics en gewichten) de gezondheid van de botten ten goede en helpt het osteoporose te voorkomen.

2. Trainingsmaatjes

Als je je niet gemotiveerd genoeg voelt om te sporten zoek dan een vriend, familielid of collega, die je kan inspireren om in beweging te komen of naar de sportschool te gaan. Natuurlijk moet je trainingsmaatje iemand zijn die regelmatig oefent en op de meeste dagen gemotiveerd is. Een vriend of collega hebben om regelmatig te gaan joggen, stevige wandelingen of andere activiteiten te doen, is bijna altijd een succesvolle strategie. “Ik ken mensen die beginnen met sporten en na een tijdje zeggen ze: Wauw, ik had nooit verwacht dat mijn pijn zou verdwijnen en me zo energiek zou voelen,” zegt Fabiola Yasky, een fitnessinstructeur voor Community Health bij Baptist Health South Florida. Veel mensen begrijpen niet dat lichaamsbeweging jonge mensen en ouderen kan helpen herstellen van blessures en zich herboren voelen.

3. Digitale volgapparatuur

Draagbare digitale apparaten worden steeds populairder. Ze helpen je om je voortgang bij te houden, zoals de afstand die een hardloper/jogger heeft afgelegd en je doelhartslag tijdens intensieve trainingen. “Door een persoonlijk fitness-trackingapparaat te gebruiken, zul je je meer bewust zijn van je activiteitenniveau,” zegt Georgia Saborio, een inspanningsfysioloog en supervisor voor Employee Fitness bij Baptist Health South Florida. Sommige zijn “clip-on-stijl” en sommige zijn klein genoeg om in je zak te stoppen. Ze werken vaak samen met smartphone-apps en websites om je te helpen je activiteit te bekijken, gezondheidsdoelen te stellen, prestaties met vrienden te delen en voor de meeste mensen extra motivatie te geven om van de bank af te komen.

Veel geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.bodybuildingkleding.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 788 reviews.