27 manieren om fitnessmotivatie te krijgen en te behouden

Fitnessmotivatie

27 manieren om fitnessmotivatie te krijgen en te behouden

Op een bepaald moment in ons leven denken we eraan om naar de sportschool te gaan om te trainen. Sommigen sluiten zich aan bij een sportschool, maar ze kunnen hun motivatie niet lang genoeg hooghouden. Ze geven het uiteindelijk op en gaan helemaal niet meer naar de sportschool. Vandaar dat we dit artikel hebben gemaakt met 27 manieren hoe je motivatie krijgt en behoud om te sporten.

Je fitnessmotivatie is de drang die ervoor zorgt dat je sterk blijft en je dagelijks beweegt. Het voorkomt ook dat je ongezond voedsel gaat eten.

Maar hoe krijg je de motivatie om te sporten? Er zijn talloze manieren om dat te doen, maar hier zijn onze top 27 manieren die je kan toepassen om je fitnessmotivatie te vergroten.

 1. Stel je doelen op: het stellen van een duidelijk fitnessdoel motiveert je om er harder voor te werken. Wanneer je je down voelt onthoud dan dat er een doel is om te halen.
 2. Denk na over de voordelen: we zijn er zeker van dat het doel dat je hebt gesteld veel positieve voordelen voor je leven zal hebben. Als je zwaarlijvig bent, zal naar de sportschool gaan je helpen om vet te verbranden en fit te blijven. Als je erg dun bent, zal sporten je de spieren geven die je nodig hebt om zelfverzekerd te zijn.Goed eten voor fitness motivatie
 3. Zoek een fitnessbuddy: als je alleen naar de sportschool gaat, zul je je uiteindelijk vervelen. Je hebt een buddy nodig om je gezelschap te houden. Zoek een fitnessbuddy die vergelijkbare doelen en motivaties deelt.
 4. Eet gezond: Als je veel junkfood en frisdranken consumeert, zal je lichaam niet genoeg energie produceren om je gemotiveerd te houden. Begin gezond te eten en je zult je uiteindelijk energieker voelen.
 5. Daag jezelf uit: maak een foto op de eerste dag van je training. Maak dan op de 30e dag een foto. Dan weer een nieuwe foto op de 60ste dag. Dit motiveert je om harder te werken, zodat je er op elke volgende foto beter uitziet.
 6. Concurreer met je buddy: als je je buddy uitdaagt voor een vriendschappelijke fitnesswedstrijd blijf je lang gemotiveerd.
 7. Volg een idool: zoek en volg een fitness “Influencer” op social media. Zorg ervoor dat de persoon iemand is op wie je in de toekomst graag zou willen lijken.
 8. Sluit je aan bij een kring van fitnessfreaks: het hebben van één fitnessbuddy zal je motiveren, maar het hebben van een groep van hen zal je een boost geven!
 9. Kijk naar fitness filmpjes op internet: door nieuwe dingen over de fitnesswereld te leren en vermakelijke fitnessfilmpjes te kijken, blijf je gemotiveerd. Zoek een aantal YouTube-kanalen, Facebook-pagina’s en Instagram-accounts die je motiveren.Fitness motivatie gewichtsheffen
 10. Kijk naar jezelf: je moet vooruit blijven kijken en blijven bewegen naarmate de tijd verstrijkt. Maar hoe zorg je ervoor dat je blijft sporten? Door te kijken naar de voordelen van het sporten.
 11. Beloon jezelf: beloon jezelf wanneer je een nieuwe mijlpaal bereikt. Als je deze week bijvoorbeeld 5 keer hebt gesport, geef jezelf dan een cheatday en ga uit eten in een chique restaurant.
 12. Noteer je voortgang: probeer je aan te komen of af te vallen? Noteer de voortgang die je in de loop van de maanden hebt gemaakt. De cijfers houden je gemotiveerd.
 13. Rust af en toe: Na een paar weken van 5-daagse trainingen, neem een ​​pauze en laat je lichaam ontspannen. Als je dit doet, krijgt je de energie om harder en sterker terug te keren naar uw trainingen.
 14. Stel een routine in: zoek een trainingstijd die het beste voor je werkt. Zorg ervoor dat er op de ingestelde tijd geen andere activiteit is die je aandacht vereist.
 15. Laat je inspireren: Kijk naar mensen in je omgeving, zoals vrienden en familie die goed sporten en gezond eten. Laat je inspireren door de optimale gezondheid en het optimale lichaam dat ze hebben.Inspiratie voor fitness
 16. Kondig je voortgang aan: Als je begint met trainen post het op Facebook en Instagram. Dit motiveert je om harder te werken, omdat mensen zouden verwachten dat je er de volgende keer dat ze je zien er beter uit zou zien.
 17. Zoek morele steun: kies een soulmate die je motiveert om de betere versie van jezelf te zijn. Ook al zal je partner je niet vergezellen in de sportschool, hun morele steun kan wonderen voor je doen.
 18. Begrijp: “Je kunt het!”: Negatieve gedachten zullen je af en toe hard raken. Je moet echter de negativiteit weghouden en zeggen: “Ik kan dit doen”.
 19. Blijf uit de buurt van negatieve mensen: over negativiteit gesproken, wees geen vrienden met mensen die zeggen dat je je doelen niet kunt bereiken. Deze mensen zijn een plaag.
 20. Luister naar energieke muziek: maak een afspeellijst voor je trainingssessies en speel deze af wanneer je aan het sporten bent. Als je afwisseling wilt, maak dan meerdere afspeellijsten.
 21. Beantwoord je excuses: soms zul je je gedemotiveerd voelen en zullen er verschillende excuses in je hoofd opduiken. Vind van tevoren antwoorden op die excuses, zodat je je demotivatie effectief kunt bestrijden.
 22. Huur een trainer in: huur een sportschooltrainer in, die eruitziet zoals je er over een paar jaar uit zou willen zien. Huur geen trainer in wiens persoonlijkheid niet overeenkomt met de jouwe.
 23. Plaats foto’s van jezelf: maak een foto of video van jezelf terwijl je aan het sporten bent en post dit op sociale media. Positieve opmerkingen die je krijgt van vrienden en familie zullen je motiveren.
 24. Koop lekker zittende fitnesskleding: trainen in je gewone t-shirts is geen aanvulling op je uiterlijk of motivatie. Koop leuke vlotte en lekker zittende fitnesskleding die je goed staat en die je motiveert. Hier vindt je top kwaliteit en zeer comfortabele fitnesskleding voor zowel >>>>dames<<<< als >>>>heren<<<<.
 25. Vind je ideale fitness schoenen of hardloop schoenen: zoek een paar fitness schoenen of hardloop schoenen die goed zijn om hard te lopen of goed zijn om te fitnessen. Hier vindt je bijvoorbeeld een paar mooie, vlotte en comfortabele sportschoenen.
 26. Koop leuke fitnessaccessoires: Als je tijdens je training fitnessaccessoires draagt zie je eruit als iemand die aandacht voor je lichaam heeft. Dit zal niet alleen je look aanvullen en verbeteren, maar je ook motiveren.
 27. Stop niet: Last but not least, onthoud dat je altijd sterk moet blijven om je doelen te bereiken. Stop nooit, maar dan ook nooit met het najagen van je dromen.

Fitness kleding

 

Behoud de drive en motivatie voor Fitness

 

Het is gemakkelijk om een ​​paar dagen gemotiveerd te zijn en lid te worden van een sportschool. Maar het is moeilijk om die motivatie vast te houden en dagelijks te oefenen. Je moet onvermoeibaar werken om de ware motivatie te vinden die je op de been houdt.

Dit artikel geeft je de 27 beste manieren waarop je je fitnessmotivatie kunt opbouwen en behouden. Pas deze methoden toe en je zult je motivatie in een mum van tijd vinden!

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.bodybuildingkleding.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 788 reviews.