Het combineren van krachttraining met hardlopen

Wissel je voor meer variatie krachttraining graag af met een looptraining? Of heb je het doel voor jezelf gesteld om een marathon of triatlon te lopen? Door een looptraining vergroot je je uithoudingsvermogen en krachttraining zorgt ervoor dat je beenspieren gelijkmatiger en beter ontwikkelen. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat je je loopefficiëntie met 8% kan verbeteren als je krachttraining combineert met hardlopen!

Krachttraining en hardlopen op dezelfde trainingsdag

Wie dacht dat krachttraining en hardlopen niet op dezelfde dag gepland kunnen worden, heeft het mis. Zolang je een hersteltijd van ongeveer vier uur aanhoudt tussen beide trainingen, is een milde looptraining uitstekend te combineren met krachttraining. Kies je voor een intensieve looptraining, zoals een duurloop? Dan is het verstandig om een dag rust in te lassen, voordat je start met krachttraining.

Trainen met de juiste uitrusting

Ga je krachttraining afwisselen met een duurloop buiten of trainingen op de loopband in de sportschool? In beide gevallen is het belangrijk om te investeren in het juiste materieel. Denk hierbij aan een hardloopbroek met een hoog ademend vermogen en een FlipBelt, waarin je belangrijke benodigdheden zoals je huissleutels, het pasje van de sportschool en je telefoon veilig opbergt.

Speciale hardloopschoenen voor heren en hardloopkleding voor dames

Tijdens hardlopen vergroot je de impact op je gewrichten en heb je goede hardloopschoenen nodig om schokken gelijkmatig over je voeten te verdelen. Wissel je sportschoenen bijvoorbeeld af met Nike hardloopschoenen, HOKA ONE ONE hardloopschoenen of ASICS hardloopschoenen als de ASICS GT 2000. Vandaag de dag zijn hardloopschoenen voor heren en hardloopkleding voor dames verkrijgbaar in tientallen kleuren en designs, zodat er ook voor jouw persoonlijke smaak meer dan genoeg keuze is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.bodybuildingkleding.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.7/10 gebaseerd op 786 reviews.