• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Levering 1-2 werkdagen
  • Niet goed, geld terug

Patty Verbruggen

Wie ben je en waar kom je vandaan?

Mijn naam is Patty Verbruggen, geboren en getogen in Arnhem waar ik nu nog woon samen met mijn man en zoon (10)

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com-6

Hoe oud ben je?

43 jaar

Wat is je huidige gewicht, lengte en vet percentage?

Gewicht is tussen de 57 en 59 kg, lengte 1.68 m en vetpercentage zo tussen de 14 en 17%

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben personal trainer en voedingsadviseur. Ik ben recent voor mezelf begonnen. Ik heb vroeger het CIOS gedaan en recent een voedingsopleiding.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Ik heb mijn hele leven veel gesport en zelf veel groepslessen gegeven. Ik ben na mijn zwangerschap 10 jaar geleden af en toe gaan fitnessen maar 1,5 jaar geleden echt gericht gaan trainen.

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Dat ik altijd dezelfde oefeningen deed en vooral voor mijn armen weinig ideeën had. Ik vond mijn armen en schouders sowieso niet fijn om te trainen omdat ik die zwaar vond.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Stel een doel. Voor mij werkt dat erg goed, dan heb je iets om naar toe te werken. Daarnaast is doorzetten heel belangrijk, een dip heeft iedereen wel eens, geef er een keer aan toe maar ga dan weer voluit door.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Nee, ik denk dat ik 1 van de weinigen ben maar ik vind het niet prettig met oordopjes of een koptelefoon met muziek te trainen. Ik heb het wel een tijdje gedaan maar zonder is prettiger voor mij.

In wat voor kleding train je het liefst?

Het liefst heb ik een legging aan met een lange top, wel strak. Bij ons is het in de gym niet toegestaan in korte topjes te trainen. Maar de kleding moet wel strak zitten, ik vind in een t-shirt of trainingsbroek trainen vreselijk.

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com-1
Patty in haar Nebbia 261 korte sporttop

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Uhhh nergens aan haha nou ja misschien aan wat voor dom hoofd ik dan trek omdat hij zwaar is 😉

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Kun je een voorbeeld geven van je maaltijden gedurende een gemiddelde dag? Op dit moment ben ik in wedstijdvoorbereiding. Buiten de voorbereiding om eet ik wel clean maar met meer kcal. Ik ontbijt dan meestal met een shake met havermout, tussendoor rijstwafels pindakaas (mijn lievelingstussendoortje), lunch varieer ik dan en avond rijst groenten en kip. Mijn man eet ook clean, want hij is ook een bodybuilder dus ik bereid voor ons beide voor en mijn zoon eet “gewoon” dus dat maak ik apart.

Waar ben je het meest trots op?

Dat ik op mijn leeftijd nog aan wedstrijden kan doen en een goeie shape kan neerzetten en daarmee de wat oudere dames kan stimuleren en motiveren.

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Ik wil graag wedstrijden blijven doen. Ik hoop binnenkort mijn A status te halen en dan kijken wat de mogelijkheden verder zijn.

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com-5

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

In wedstrijdvoorbereiding doe ik 4 a 5 dagen per week ochtendcardio en soms ook na de krachttraining nog even. In de ochtend fiets ik, ik heb van mijn man zijn werk een mooie Technogym fiets gekregen en die is super. In de gym sta ik het liefst op de stepper, dat is mij favoriet.

Hoe ziet je trainingsweek eruit? Kun je een voorbeeld geven van een trainingsschema die je gebruikt (hebt)?

Ik train 5 per week. Meestal dag 1 benen, dag 2 schouders en triceps, dag 3 rug en biceps, dag 4 billen en hamstrings en dag 5 weer schouders en borst. Buik zit daar ook in verwerkt.

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik werk ook als zelfstandige en geef PT in de sportschool waar ik zelf ook sport dus dat is handig. Ik breng doordeweeks mijn zoontje naar school en rij dan door naar de gym. Dan ga ik of zelf trainen of PT geven. In het weekend gaan mijn man en ik meestal samen sporten. Nou je we gaan er samen heen haha.

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Op dit moment eet ik voornamelijk vis (alleen pangasius want verder lust ik geen vis), ei, amandelen en wat rijst. Mijn schema’s worden door mijn coaches (NellenSports) gemaakt en daar hou ik me strikt aan.

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com-7

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Andreia Brazier vind ik prachtig en natuurlijk Michelle Lewin. In Nederland qua bikini Birgit en Djanilla en Evelien Nellen, haar fysiek is zo sterk maar ook nog vrouwelijk dat is top.

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Ik ben gek op instagram en volg ongeveer alle vrouwelijke atleten die er zijn haha en daar haal ik wel veel motivatie uit.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ja ik ben gek op BCAA’s. Ik doe dat door mijn water heen en drink dat de hele dag. Verder eiwitshake (buiten mijn voorbereiding om), Vitamine C, multivitamine en Omega 3. Soms neem ik ook L-Carnitine en CLA. Ik neem ook wel eens een pre-workout.

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com-4

Welke tips zou je startende atleten geven?

Heb geduld, denk niet dat je gelijk aan de top komt te staan. Het is bodybuilding dat betekent dat je moet bouwen en cliché, maar Rome is ook niet in 1 dag gebouwd.

Wat is het geheim achter jouw succes?

Mijn man en zoon, zij steunen mij enorm en zonder hun zou ik dit niet kunnen doen. Als je omgeving er niet achter staat wat je doet dan wordt het lastig.

Patty Verbruggen - Bodybuildingkleding.com-3
Patty in haar witte Gorilla Wear dames tanktop

Een reactie op “Patty Verbruggen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *