• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Levering 1-2 werkdagen
  • Niet goed, geld terug
NIEUW!      XXL NUTRITION Supplementen!       10% KORTING op ALLES!

Till Schmidt

Till Schmidt 3

Wie ben je?

Ik ben Till Schmidt en kom oorspronkelijk uit Duitsland.

Till Schmidt

Hoe oud ben je?

23 jaar

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik studeer Fysiotherapie op de Hogeschool van Amsterdam. Daarvoor werkte ik in Duitsland als Personal Trainer.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Ik was vroeger altijd ontevreden met mijn fysiek omdat ik helemaal geen spieren en kracht had en ook een beetje mollig was. Ook werd ik soms gepest en ik droomde er dus van groot en sterk te worden zodat mensen meer respect hebben en dit niet meer zouden doen. Mijn held toen was He-Man.

Toen ik 15 was ben ik begonnen met krachttraining.

Till Schmidt2

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Omdat ik zo jong ben begonnen was ik helemaal niet gedisciplineerd en wist ik niet wat ik deed. Ik had een trainingsschema van een trainer van de gym maar mijn voeding was een ramp. Fastfood en zoete dingen de meeste tijd. Mijn eerste verandering naar enige tijd was het introduceren van een goede, vaste maaltijd, namelijk kip en rijst na de training, en beetje bij beetje paste ik mijn voeding steeds verder aan om het te optimaliseren. Een andere grote fout was mijn hoge alcoholgebruik. Ik dronk toen tenminste 2 keer peer week, zware dronkenschap. Maar ook dit heb ik in de loop van de tijd drastisch gereduceerd en ik drink nu misschien nog 2 of 3 keer per jaar.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Om gedisciplineerd te blijven houd ik altijd mijn doel voor ogen en denk ik eraan waarom ik ben begonnen met trainen. Voor mijn training hoef ik me niet echt motiveren, dit doe ik, omdat ik er van houd. En zelfs de voeding is inmiddels zo normaal voor me geworden, dat het geen groot ding meer is.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Ik luister altijd naar muziek, zonder kan niet. Vooral aggressive duitse en engelse HipHop en Rap plus wat Dubstep.

In wat voor kleding train je het liefst?

In korte broeken, en T-shirt eigenlijk. Alleen als het heel warm is houd ik meer van stringers en tanktops (of als ik in goede shape ben 😉 ).

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

The mind gives up before your body does. Maar dit is bij mij niet het geval, ik blijf mezelf pushen en soms denk ik ook: als er nu een coach naast je stond die je niet zou laten stoppen voordat je, laten we zeggen, nog 5 reps meer had gehaald – wat doe je dan? Dan zou je deze 5 ook nog kunnen doen!

Till Schmidt 5

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Ik heb een paar basisregels die ik altijd aanhoud.

  • Proteïne met elke maaltijd.
  • Nooit koolhydraten voor ontbijt (en vaak ook niet voor mijn training).
  • Veel groenten en bessen.
  • Koolhydraten na de training.
  • En ik weet altijd hoeveel calorieën ik eet (tijdens het diëten) en off-season weet ik grofweg wel welke macro’s ik binnen krijg.

Off-season meestal 1 grote cheat meal per week, tijdens het diëten geplande refeeds. En bijna altijd een proteïnebar per dag, ongeacht welke fase. Dit vermindert mijn cravings drastisch.

Om het toe te passen probeer ik het zo makkelijk, maar gevarieerd als mogelijk te houden: basislevensmiddelen maar verschillende bereidingswijzen, kruiden en bessen/noten etc.

Waar ben je het meest trots op?

Het meest trots ben ik op dat ik alles zelf heb gedaan en mijn lichaam door mijn eigen weten en werk heb verkregen. Ook mijn actuele wedstrijdvoorbereiding doe ik zelf.
Maar ook de vele positieve reacties van mensen die het weten te waarderen en als ik voor hun als motivatie kan dienen maakt me dat erg trost en motiveert het me nog meer.

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Ik ga mijn eerste wedstrijd doen en ik zal er in mijn beste vorm tot dusver op het podium staan en aansluitend op de Fibo staan.

Till Schmidt 6

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Ik doe eigenlijk altijd cardio, tenminste 1 of 2 keer per week. Tijdens het diëten kan het tot 5 keer per week worden. Vroeger deed ik alleen LISS, maar inmiddels doe ik voornamelijk HIFT (HIIT maar met gewichten en oefeningen). In mijn off-season meer HIFT en tijdens het diëten een combinatie.

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Ik train 5 dagen per week, woensdag en zondag zijn rustdagen. Op die dagen doe ik dan cardio.

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik plan altijd vooruit en heb een dagstructuur in mijn hoofd. Dit is best wel belangrijk, omdat mijn studie ook veel tijd kost, daardoor stap ik dan van andere dingen af.

Hoe ziet je dieët er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Ik ben nu bezig met mijn eerste voorbereiding. Ik ben begonnen met een lage calorierestrictie en dit ga ik stukje bij beetje verhogen door minder carbs en uiteindelijk ook minder vet te eten. Proteïne houd ik hoog. En ik doe Carb-cycling. Cardio doe ik in het begin weinig en neemt dan in de loop toe.

Till Schmidt 4

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Mijn grootste voorbeeld is The Rock maar ook door zijn karakter. Algemeen zijn er een legio atleten met geweldig physiques van wie ik hou. Fan ben ik bijzonder van de Amerikaanse Mens Physique atleten (alleen met beetje meer benen :P).

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn motivatie haal ik veel van boven genoemde atleten via Instagram, Facebook en Youtube. Maar een grote invloed op me hebben ook alle positive berichten en bemoedigingen die ik krijg van mensen direct of via Social Media. En natuurlijk van mijn eigen gestelde doelen.

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ja gebruik ik wel. Verschillende soorten van Proteïnepoeder, Creatine, Glutamine, BCAA’s, Vitamin D/C, Visolie, ZMA en of Pre-Workouts of mijn eigen mix met caffeine, citrulline en agmatine.

Maar de belangrijkste er van vind ik Proteïne, Vitamin D en Visolie.

Till Schmidt 7

Welke tips zou je startende atleten geven?

Stel een doel en werk er naar toe. En als je resultaat wilt zien focus niet alleen op het trainen. Je voeding is ook super belangrijk. Dit is het wat een succesvolle atleet van de rest onderscheidt.

Wat is het geheim achter jouw succes?

Consistentie en voeding. Sinds ik ben begonnen met serieus trainen is er geen tijd geweest dat ik niet heb getraind, ongeacht vakantie, schoolstress etc. En ik ben zo deskundig met voeding dat ik ondertussen weet hoeveel calorieën en welke macro’s ik moet eten. Op deze manier garandeer ik continu vooruitgang.

Till Schmidt 8

 

Een reactie op “Till Schmidt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *