• Gratis verzending vanaf € 60,-
 • Levering 1-2 werkdagen
 • Niet goed, geld terug
NIEUW!      XXL NUTRITION Supplementen!       10% KORTING op ALLES!

Gerald Martina

Gerald Martina Juliette Bergmann grand prix - jbgp 2015 front pose

Wie ben je?

Gerald Martina, kom oorspronkelijk uit Curaçao en woonachtig in Rotterdam Nederland.

Hoe oud ben je?

28 jaar oud.

Gerald Martina 3

Wat doe je in het dagelijks leven?

Naast fitness en bodybuilding werk ik als Business & IT consultant voor een software bedrijf.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Ik ben opgegroeid kijkend naar films van actie superhelden zoals:

Arnold schwarzenegger, Sylvester Stallone en Jean Claude van Damme, waarvan Jean Claude van Damme mijn favoriet was. Niet alleen door zijn vechtkunsten maar voornamelijk door zijn fysiek, en ik wilde ook graag zo’n fysiek hebben. Hierdoor ben ik begonnen met MauyThai boxing toen ik 12 jaar oud was. Voor Thai boxing moet je sterke schouders en bovenbeen hebben, zo ben ik in de gym terecht gekomen en begonnen met fitness en bodybuilding.

Gerald Martina 2

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Ik kwam moeilijk aan en werd snel moe, maar dat kwam doordat ik niks of weinig wist over voeding. Terwijl voeding een “GROTE” rol speelt binnen deze sport.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Zet voor jezelf een doel, weet wat je wilt, zet een deadline: hoe/waar zie jezelf over bijvoorbeeld 6 á 12 maanden en werk er dan naar toe!

And most important rule of all “BE PATIENT” een goeie basis creëer je niet door te haasten.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Ik luister meestal tijdens mijn workouts naar Rap, RnB en/of Reggeathon muziek en en tijdens mijn cardio Slow Jams.

In wat voor kleding train je het liefst?

Tijdens mijn workouts wil ik mijn lichaam warm houden, daarom draag ik meestal Hoodies en on legday draag ik graag een legging.

Gerald Martina 1

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Hahahaha: “Je bent niet voor niks hier naar toe gekomen, make it count”

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Per fase waarin ik zit (wedstrijd prep, gewoon fit zijn of bulken) heb ik een bepaald voedingspatroon. Maar de basis is bijna altijd:

 • Havermout of bambix en 4 eieren als ontbijt.
 • Rijst met vis, kip, steak, of tartaar
 • Pasta met tartaar
 • Zelf gemaakte salade met tonijn
 • BCCA’s Amino acids, en Whey proteine

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben echt trots ik wat ik heb bereikt in 2 jaar tijd. Mijn eerste wedstrijd (De Flexcup) gelijk mijn klasse gewonnen en daarna ook de Overall titel. Het jaar daarop weer hetzelfde verhaal bij Iron Man & Iron Maiden, weer mijn klasse gewonnen en de Overall titel.

Gerald Martina 5

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Ik denk voor aankomend jaar dat ik wil gaan meedoen aan de Nederlandse Kampioenschap (NK) en misschien, indien de omstandigheden het toe laat 2 buitenlandse wedstrijden, welke ?!?! weet ik nog niet, laat alles lekker op me afkomen.

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Ondanks dat ik het haat hahaha….. ja ik doe ik wel aan cardio.

Tip: zorg dat je altijd muziek bij je hebt tijdens je cardio.

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

 • maandag: benen en cardio
 • dinsdag: Rug
 • woensdag: armen, kuiten en cardio
 • donderdag: borst en buikspier
 • vrijdag: benen en cardio
 • zaterdag (indien fit): armen en traps

Gerald Martina Juliette Bergmann grand prix - jbgp 2015 abs

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik zorg altijd dat ik voldoende eten bij me heb. Na werken ga ik 45 minuten thuis liggen, voordat ik ga sporten zet ik mijn maaltijden voor de rest van die avond en de volgende dag klaar. Ik hou ervan om de intensity hoog te houden tijdens het trainen daarom probeer ik alles binnen 1,5 uur te doen zodat ik op tijd klaar ben en op tijd naar huis kan gaan om genoeg uit te rusten.

Ik neem 1 dag in de week tijd om al mijn maaltijden klaar te maken

Mijn baan kan af en toe best wel veel van me vragen en wat ik dan meestal doe is mijn lunch pauze in drieën delen zodat ik mijn maaltijden kan eten.

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Ik eet 150 a 200 gram tartaar, kip en vis met 200 a 150 gram rijst en naar mate de wedstrijd dag nadert verlaag ik mijn koolhydraten inname en verhoog mijn proteïne intake om zo mijn spiermassa te kunnen behouden.

Daarnaast heb ik glutamina, bcaa en whey isolate proteïne ter ondersteuning.

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

 • Marvin Nagelbloem
 • Benjamin Reinita
 • William Bonac
 • Roelly Winklaar
 • Shawn Rhoden

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn motivatie haal ik uit mezelf, ik weet waar ik vandaag kwam, wat ik tot nu toe heb bereikt en waar ik naar toe wil.

Mijn inspiratie haal ik uit verhalen van artiesten zoals: Jay Z, Sylvester Stallone, Drake en Will Smith.

Gerald Martina 9

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ik ben een grote fan van Brand Chain Amino Acids (BCAA), Liquid Amino Acids en Whey proteïne.

Welke tips zou je startende atleten geven?

 • Neem je tijd, wees geduldig, werk aan een goeie basis “Rome is niet in 1 dag gebouwd”.
 • Sta open voor suggesties, wees niet koppig, want je kan van iedereen wat leren.
 • Als je een coach hebt luister naar hem of haar, je mag altijd een second opinion vragen maar volg het advies van 1 iemand.
 • Loop nooit naast je schoenen, stay humble and down to earth.
 • NEVER CHANGE A WINNING TEAM !!!

Wat is het geheim achter jouw succes?

Ik heb eerlijk gezegd niet echt een geheim. Zoals ik al eerder zei ik weet waar je vandaan kwam en waar ik naar toe wil. Deze twee dingen motiveren me keer op keer wanneer ik soms het gevoel krijg dat ik niet meer volhoud.

Gerald Martina 7

8 reacties op “Gerald Martina

 1. seo plugin zegt:

  Hello Web Admin, I noticed that your On-Page SEO is is missing a few factors, for one you do not use all three H tags in your post, also I notice that you are not using bold or italics properly in your SEO optimization. On-Page SEO means more now than ever since the new Google update: Panda. No longer are backlinks and simply pinging or sending out a RSS feed the key to getting Google PageRank or Alexa Rankings, You now NEED On-Page SEO. So what is good On-Page SEO?First your keyword must appear in the title.Then it must appear in the URL.You have to optimize your keyword and make sure that it has a nice keyword density of 3-5% in your article with relevant LSI (Latent Semantic Indexing). Then you should spread all H1,H2,H3 tags in your article.Your Keyword should appear in your first paragraph and in the last sentence of the page. You should have relevant usage of Bold and italics of your keyword.There should be one internal link to a page on your blog and you should have one image with an alt tag that has your keyword….wait there’s even more Now what if i told you there was a simple WordPress plugin that does all the On-Page SEO, and automatically for you? That’s right AUTOMATICALLY, just watch this 4minute video for more information at. Seo Plugin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *