• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Werkdagen voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug

Nu 10% Korting op Alles: Geldig t/m 24 december

Deniz Uludag

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 16

Wie ben je?

Deniz Uludag

Hoe oud ben je?

33 jaar

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 10

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven werk ik parttime als beveiligingsbeambte en daarnaast adviseer en begeleid ik mensen op het gebied van voeding en training. Ook ben ik bezig met het opzetten van mijn eigen onderneming.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

In mijn jeugd heb ik op hoog niveau gevoetbald. Ik had zelfs de mogelijkheid om bij een profclub in Turkije te voetballen, maar omdat ik erg jong was en zelf niet zo’n grote beslissing kon nemen om er heen te verhuizen, en door teveel heimwee, heb ik het gelaten voor wat het is en gekozen om in Nederland te blijven. Op mijn 19e ben ik voor het eerst begonnen met trainen in de sportschool. Ik ging met mijn oom een keer mee die al een tijdje bezig was met trainen. Sindsdien ben ik er niet meer mee gestopt. Eerst heb ik het gecombineerd met voetballen maar na een aantal jaren werd mijn motivatie voor voetbal minder en met name door blessures ben ik daarmee gestopt en mezelf fulltime gaan richten op het trainen in de sportschool. Na een tijdje begon ik resultaten te zien. Ik kreeg een beetje een gespierde lichaamsbouw en daardoor werd mijn motivatie nog groter en het werd een soort positieve verslaving. Dus ik ben altijd al met sport bezig geweest en zo is het eigenlijk een beetje begonnen.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 6

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

In het begin wist ik niet echt wat ik deed. Ik trainde alle spiergroepen tegelijk op een dag en wist niet hoeveel herhaling of oefeningen ik moest doen per spiergroep. Naarmate je vaker sport en je erin verdiept leer je vanzelf wel hoe alles in zijn werk gaat. Ook heb ik in het begin voeding heel erg onderschat. Ik sportte heel veel en at daarbij van alles. Dus ik ben veels te laat begonnen met mezelf verdiepen in voeding en het volgen van voedingsschema’s. Voeding is gewoon 50%, met alleen sporten kom je er niet. Maar goed van je fouten leer je dus uiteindelijk ben ik met de jaren mezelf wel gaan verdiepen erin en ben begonnen met het volgen van voedingsschema’s en daar pluk ik nu de vruchten van.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Maak het jezelf niet te moeilijk en wees realistisch met het stellen van je doelen. Als je echt je dreambody wilt behalen dan moet je daar somminge dingen voor kunnen opgeven en je moet met name geduldig zijn. Veel mensen houden het even vol en geven dan na een tijdje op terwijl als ze even doorbijten en niet opgeven de resultaten vanzelf zullen komen. Focus je op de dingen die je motiveren. Kijk naar jezelf en vergelijk je niet met anderen. Belangrijkste is dat jij je er goed bij voelt of je nou 6 x per week sport of 3x als jij je doelen maar voor jezelf kan halen daar gaat het om. Vergeet ook niet om jezelf ook eens te belonen en zoek de lol er in voor jezelf qua trainen en voeding.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Nee ik focus me gewoon op mijn training zonder muziek.

In wat voor kleding train je het liefst?

Dat hangt vanaf in wat voor fase ik zit. Als ik aan t bulken (proberen spiermassa aan te komen) dan doe ik vaker wat dikker kleding aan zoals lange traingsbroek en trui of lang mouwen. Wanneer ik in me cut zit dan ja ziet het er allemaal wat strakker en beter uit dan trek ik natuurlijk me korte broek en tanktops en stringers uit me kast :-P. Maar ik vind het wel fijn en belangrijk om altijd in goede kledingstijl te trainen.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 4

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Gainzz Shredzz and eyezzzz on the prize!!!

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Dat verschilt ook in wat voor fase ik zit. Als ik in bulkfase of off-seasonfase zit dan mag er wat meer gegeten en gecheat worden. Wanneer ik naar een wedstrijd toe train en deze steeds dichter bij komt dan word het allemaal wat strenger, minder cheaten en meer aan de kip en vis etc. Wel heb ik altijd overzicht op wat en hoeveel ik ervan eet qua caloriën en macro’s. Mijn eten neem ik overal mee naartoe in mijn bakjes. Dus ben dagelijks wel bezig met voeding en training.

Waar ben je het meest trots op?

Op sportprestatie gebied ben ik trots dat ik op mijn 1e bodybuilding wedstrijd gelijk de 1e plek heb kunnen bemachtigen in een line-up van 16 deelnemers. Wat begon als een “laat ik het een keer proberen” veranderde heel snel in “carrière” in deze sport en daar geniet ik nu van met alles wat op me af komt.

Op lichamelijk gebied ben ik best een perfectionist en let ik op elk detail en symmetrie wat ik denk dat mijn sterkste kwaliteiten zijn. Voornamelijk buik en borst vallen het meest op.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 11

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Doelen zijn om mijn prijzenkast nog wat meer te vullen met bekers :p

Ik ben op dit moment in voorbereiding voor de Juliette Bergman Grand Prix wedstrijd, het doel is deze te winnen natuurlijk en vanuit daar internationale wedstrijden te gaan doen.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 2

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Alleen tijdens mijn wedstrijd voorbereiding. Dan doe ik meestal in de ochtend op nuchtere maag fietsen thuis en als dat niet gaat doe ik dat na mijn krachttraining of crosstrainen in de gym. Off season is het lekker trainen en genieten van het eten.

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Ik zorg er gewoon voor dat ik tenminste alle spiergroepen in de week heb kunnen trainen. Daarnaast train ik vaak me zwakkere spiergroepen extra als ik dat nodig vind.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 9

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik plan alles zodat ik tijd genoeg heb voor mijn training en dagelijkse leven. Plannen is the key.

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Meestal zit ik dan aan de kip/vis, rijst/wafels, groenten en Bambix shakes. Naarmate de wedstrijd dichterbij komt veranderd mijn dieet qua kcal en macro’s.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 14

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Voor mij is Lazar Angelov the man. Die man heeft alles meezitten. (Maar op dit moment is hij aan het herstellen van een operatie dus ik ben hard aan het trainen om hem in te halen en zijn plek over te nemen LOL 🙂

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn motivatie haal ik voornamelijk uit mezelf. Het is een lifestyle voor me geworden en als ik train dan voel ik me gewoon veel beter en zit ik lekker in me vel. Plus ik ben een perfectionist ik wil alles tot op de puntjes in orde hebben. Dus iedere spier is voor mij belangrijk. Met fitness kan je jezelf steeds verbeteren. Daarnaast krijg ik een extra motivatie als mensen een compliment geven van je ziet er goed uit en mensen die naar mij opkijken. Dat geeft mij een extra boost. Zelf volg ik ook mensen die al wat bereikt hebben in de fitnesswereld en dat geeft mij dan ook weer nog meer motivatie. Dus we blijven gewoon gaan.

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 3

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ja Vitamines en mineralen, Whey, Bcaa’s, Creatine, Glutamine en Omega 3 vetten.

Welke tips zou je startende atleten geven?

Zet doelen voor jezelf, maar realistische doelen en probeer deze stap voor stap te behalen. Neem een ervaren coach waar je veel van kan leren en volg zijn advies op. Luister en vergelijk je niet te veel met anderen. Doe wat jou gelukkig en beter maakt en werk daaraan. Doe zelf ook onderzoek, probeer het uit en kijk wat bij jou werkt. Leer je lichaam kennen, er zijn zoveel verschillende theoriën. De kunst is uit te vinden en uit te proberen wat bij jou het beste werkt en effect heeft. Blijf geduldig want het is een proces waar je in zit, je kan niet in 2 maanden mr. Olympia worden. Maar mijn belangrijkste tip die ik altijd geef is NEVER GIVE UP!!!

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 7

Wat is het geheim achter jouw succes?

Discipline en doorzettingsvermogen!! Ik geef nooit op ook al wordt het me vaak genoeg moeilijk gemaakt of als ik er aan denk om te stoppen dan blijf ik toch doorgaan. Me wil/doorzettingsvermogen en discipline hierin houden me overeind, want wanneer je doorzet en niet opgeeft wanneer het moeilijk begint te worden dan komt de echte beloning en resultaat voor je harde werk. Dus zoals ik al zei NEVER GIVE UP!!!

Bodybuildingkleding.com - Deniz Uludag - 5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *