Meer kracht en energie door creatine

Veel sporters, fitnessbeoefenaars en krachtsporters maken er gebruik van, creatine. Veel mensen zeggen dat je door creatine meer explosiviteit, spierkracht en uithoudingsvermogen krijgt. Maar is het ook zo dat je door deze lichaamseigen stof deze punten bereikt? En is het wel zo verstandig om creatine te gebruiken bij het sporten?

Het supplement creatine

Het lichaam maakt dagelijks gebruik van ongeveer 2 gram creatine en deze 2 gram wordt weer aangevuld door het lichaam zelf en uit de dagelijkse voeding. Veel mensen maken gebruik van creatine in combinatie met sporten. Het innemen van creatine zorgt ervoor dat er meer creatine in de spieren komt, hierdoor zouden de spieren meer vermogen hebben en ben je minder gauw vermoeid bij zware trainingen. De spieren halen de benodigde energie uit het afbreken van adenosine trifosfaat tot adenosine difosfaat. Hierbij komt energie vrij die de spieren vervolgens gebruiken. Bij kortdurende explosieve inspanningen zijn de spieren aangewezen op de hoeveelheid creatinefosfaat voor hun energie. Dit creatinefosfaat kan snel afgebroken worden en het adenosine trifosfaat aanvullen. Dit betekend dat creatine de explosieve krachttrainingen kan verbeteren, omdat het sporten nu beter vol te houden is. Het is echter alleen geschikt voor explosieve trainingen en niet geschikt voor duurtrainingen.

Creatine verbeterd dus de prestaties en kan dus leiden tot extra spiergroei. dit laatste is te verklaren doordat je training intensiever is. Bij spiergroei gaat het namelijk om de intensiteit en hoeveel kracht je gebruikt. Creatine heeft wel degelijk zijn nut bewezen in de sport en het is dan een goed supplement voor extra uithoudingsvermogen en kracht. Let wel op dat de hoeveelheid bij de inname niet te gek is. Het lichaam maakt per dag maar 2 gram creatine in en te veel zal dus niet goed zijn voor je lichaam. Let er tevens ook op om voldoende water te drinken, aangezien creatine ervoor zorgt dat er vocht naar je spieren wordt verplaatst.

Bron: Nutrimax.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.bodybuildingkleding.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 788 reviews.