Bodybuilding betekent vet verbranden

In de sportschool zijn doorgaans een aantal groepen te onderscheiden: de sporters die – als goed voornemen – meer willen gaan bewegen, de sporters die aan krachttraining doen en in spiermassa willen groeien en de sporters die aan bodybuilding doen. Alle drie hebben ze met elkaar gemeen dat ze in de sportschool vet willen verbranden. Afvallen is van essentieel belang als je wil bodybuilden, want daarbij draait alles om het laten zien van je spiermassa.

Aankomen in spiermassa…

Bodybuilders en de meeste andere sporters in de sportschool, willen aankomen in spiermassa. Dat doen ze door veel krachttraining toe te passen. De biceps, de triceps, de schouders, de rug en de buik, de benen en billen worden – vaak in afzonderlijke sessies – flink onder handen genomen. Het doel is om de spieren als het ware te breken, zodat ze zich kunnen herstellen. En dat herstellen maakt ze groter, steviger en nog meer aanwezig.

Aankomen in spiermassa betekent ongeveer hetzelfde als afvallen.

… Afvallen in vet

Wie spiermassa heeft, verbrandt meet vet dan iemand die geen spiermassa heeft. Een normaal mens komt aan als hij op een dag 3.000 calorieën binnenkrijgt, in plaats van de toegestane 2.500. Een bodybuilder of een krachtsporter moet soms meer dan die 2.500 (of zelfs meer dan die 3.000) calorieën eten omdat dit bij zijn dieet past. Hij wil aankomen in spiermassa en heeft dus energie nodig.

De reden dat veel sporters spiermassa willen hebben, is omdat ze dan vanzelf af gaan vallen en hun gewicht meer in stand kunnen houden.

Vet verbranding met voeding

Je kunt je ververbranding stimuleren door het volgen van een goed voedingspatroon. Wie goed eet zal namelijk ontdekken dat vet verbranden en voeding heel veel met elkaar te maken hebben. Denk bijvoorbeeld eens aan eiwitten.

Wie in de sportschool komt zal zien dat er veel eiwitten worden aangeboden. In poedervorm of in kant-en-klare shakes. Die eiwitten helpen gebroken en kapotte spiermassa sneller te herstellen. Eiwitten zorgen voor meer spiermassa en daarom zijn ze erg geliefd onder sporters. Hoewel de eiwitpoeder en shakes op zich prima te gebruiken zijn, geven veel sporters de voorkeur aan een eiwitrijk dieet. Je kunt eiwitten nuttigen door veel vlees, kip en vis te eten, of door bepaalde zuivel te drinken.

Hoe meer eiwitten je binnenkrijgt en hoe harder je sport, hoe meer spiermassa je zal krijgen. Daarbij werkt je lichaam hard om van de eiwitten af te komen.

Eiwitten eten en drinken en hard trainen

De ideale combinatie om snel goed in je lijf te komen zitten – of bodybuilding daarbij nu je doel is of niet – is door zowel eiwitten te eten als voldoende te trainen. Ga op zoek naar een eiwitdieet dat bij je fitnessschema past. Een sportinstructeur kan daarbij helpen.

Verdeel je programma. Behandel op dag 1 bijvoorbeeld de armspieren en de buik, op dag 2 de rugspieren en de schouders en op dag 3 de buikspieren en de benen/ billen. Op die manier voorkom je blessures en geef je je lichaam de kans om de eiwitten overal in het lichaam aan het werk te zetten.

Het resultaat is dat je zal merken dat je overal in je lichaam sterker wordt, meer spieren kweekt en droger wordt. Het vet zal langzaam meer verbranden en plaatsmaken voor blijvende spiermassa, die als vanzelf nog meer vet voor je gaat verbranden.

2 reacties op “Bodybuilding betekent vet verbranden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.bodybuildingkleding.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 788 reviews.