• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Werkdagen voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug

Nu 10% Korting op Alles: Geldig t/m 24 december

Evelien Nellen

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet NK 2015 tricep pose uitsnede

Evelien is inmiddels via ons wederverkoper geworden van Nebbia Fitness en wordt hierdoor niet meer gesponsord door Bodybuildingkleding.com. Wil jij ook Nebbia verkopen? Klik dan hier.

Wie ben je?

Evelien Nellen – van Pelt

Hoe oud ben je?

Net 26 jaar geworden.

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet Fotoshoot buiten

Wat doe je in het dagelijks leven?

In het dagelijks leven ben ik mama van een prachtige dochter van 4, financieel adviseur bij ABN AMRO en heb ik samen met mijn man een eigen onderneming.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Dat is al erg lang geleden, in 2008!! Ik ben altijd erg fanatiek met sporten geweest. Heb vroeger geturnd, vechtsporten gedaan en had een eigen paard. Toen ik 18 jaar was reed ik alleen nog paard, maar wilde wel wat gespierder en getrainder worden. Met dat doel bracht ik een bezoek aan de sportschool. Daar vroegen ze gelijk al of ik al lang trainde en of ik wedstrijden wilde doen, omdat ze vonden dat ik erg veel aanleg had om gespierd te worden. Die zelfde week leerde ik Kevin (mijn man) kennen en hij wilde mij wel helpen met het trainen en de voeding die er bij hoort. Zo zijn we samen aan ons avontuur begonnen en is hij tot op de dag van vandaag nog steeds mijn coach. ☺

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet before

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Eigenlijk liep ik nergens tegen aan. Vanaf het begin hielp mijn man me met trainen, voeding en motiveren. De lat had ik niet heel hoog gelegd, dus met elke vordering die ik maakte, was ik heel blij. Daarnaast was ik in het begin echt nog wel aan het puzzelen met voeding (wat werkt nou wel bij mij en wat niet). Ook lustte ik bijna niets toen ik 18 was, dit was best lastig toen om goede voeding binnen te krijgen. Inmiddels eet ik echt alles en heb ik daar totaal geen last meer van.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Discipline heb ik zeker. Als ik ergens voor ga, ga ik er voor de volle 100% voor en laat me niet uit het veld slaan. Niet iedereen heeft die discipline gelijk, maar die kan je wel krijgen!! Want waar een wil is, is een weg. Stel je doel in het begin niet te hoog en werk er langzaam naar toe. Beloon jezelf met het behalen van het doel en zet dan weer je volgende doel. Soms ga je 10 stappen vooruit en 8 weer terug. Kijk er dan op terug dat je toch nog 2 stappen verder ben, dan toen je begon.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Hahaha ja dat doe ik zeker. Muziek waar ik echt lekker op train is Rammstein of Linkin-Park.
Mn favo nummer is kein lust van Rammstein. Epic luister ik ook regelmatig. Heerlijke dramatische en emotionele muziek.

In wat voor kleding train je het liefst?

In voorbereiding een lange strakke legging en een korte top. Ja ja de roze en witte sporttop van Nebbia is mijn favoriet. Wanneer ik niet in voorbereiding ben en mijn vetpercentage iets hoger is, train ik vaak met een lange strakke top aan.

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet training outfit Nebbia 807 sporttop

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Niets!!! Klinkt misschien raar en saai, maar sport is voor mij echt ontspanning. Tijdens sporten kan ik echt aan niets denken. Het enige waar ik aan denk is, om zo zwaar en effectief mogelijk te trainen.

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Dit verscheelt per periode. Wanneer ik in voorbereiding ben is mijn eten heel anders dan wanneer ik off-season ben. Off-season eet ik schoon, maar wel redelijk veel. Ook heb ik dan 1 dag in de week dat ik ga junken. Een cheatday! Dan eet ik 2 of 3 maaltijden die ik lekker vind. Pizza, patat of lekker uit eten. Wanneer ik in voorbereiding ben, is mijn eten een stuk soberder. Ook houdt ik me dan strikt aan mijn kcal/macro’s. Geleidelijk aan wordt dit naarmate de wedstrijd nadert lager en wordt kip en biefstuk vervangen voor vis. Shakes gaan er de laatste weken ook uit en dat vind ik soms best jammer 😉
Mijn eten doe ik altijd in bakjes en weeg alles af. Dit neem ik ook zo mee naar mijn werk. Ik ben zo’n type die nooit een gebakje of een traktatie eet, maar dan altijd een eigen bakje bij hebt. Hahah!!

Waar ben je het meest trots op?

In het algemeen: Ben trots op het feit dat ik mama ben en naast mijn sportcarrière ook een goede carrière heb in de bancaire wereld en op alles wat ik tot nu toe heb bereikt.
Qua spiergroep: Mijn buikspieren en billen.

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet Winnares Ironman Ironmailden 2012

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Hahaha een mooie internationale wedstrijd winnen, zoals de Olympia Amateur of de Grandprix. Want voor mijn langere termijn doel: Pro worden, moet je die wedstrijden (en EK’s en WK’s) draaien.

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet Arnolds Europe Madrid 2013

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Alleen in een wedstrijdvoorbereiding. Off-season cardio ik nooit!!! Cardio vind ik dan vreselijk en bovendien heeft het dan minder effect, voor wanneer ik weer in voorbereiding ben. Off-season train ik zwaar, maar wel met korte rustpauzes. Zo houd ik mijn verbranding ook hoog, maar prikkel ik wel mijn spieren om te groeien. In wedstrijdvoorbereiding doe ik aan cardio op nuchtere maag. Ik neem dan wat bcaa’s vooraf en ga dan een half uur tot 3 kwartier, op hoge intensiteit fietsen. Ook doe ik dan wel eens interval rennen op de trimbaan in het mulle zand. Lekker zwaar is dat!!!

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Trainweek wanneer ik niet in voorbereiding ben: 3 of 4 dagen sporten op de sportschool en vaak nog 1 of dagen thuis, in onze homegym.
Trainweek wanneer ik in voorbereiding ben: 3 of 4 dagen sporten op de sportschool en vaak nog 1 of dagen thuis, in onze homegym. In de ochtend 3 tot 5 dagen cardio op nuchtere maag (hoeveelheid is afhankelijk van hoe veel weken ik nog moet tot mijn wedstrijd).

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet triceps training

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Door heel goed te plannen. Mijn leven is af en toe heel druk, omdat ik een gezinnetje heb, nagenoeg een fulltime baan, een eigen bedrijf en daarnaast heb ik nog een huishouden. Gelukkig helpt mijn man me hierin ook goed, wat natuurlijk wel heel veel scheelt. Plannen is dus echt nodig!

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Saai voor de meeste mensen ☺ Maar ik vind het heerlijk. Lekker veel structuur en weten waar je aan toe bent. Mijn dieet van (8 weken uit) is ongeveer als volgt: Whey shake met havermout 50 gr, kip 150 gr met rijstewafels en pindakaas, 40 gr rijst met 150 gr kip en 150 gr groenten naar keuze, shake + 30 gr cashewnoten, 40 gr rijst met 150 gr biefstuk en 150 gr groenten, 3 eieren en als laaste glutamine met amandelen. Uiteraard varieert dit nog wel eens hoor. Maar dit is zo’n beetje wat ik 10 tot 8 weken uit eet.

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet buikspieren voorbereiding wedstrijd

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Juliana Malacarne, Michelle Lewin. Ik vind hun echt mooi!!

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn motivatie haal ik veel uit dat ik een gespierd lichaam zelf gewoon heel mooi vind. Clean eten is voor mij dan ook totaal geen probleem, omdat ik weet wanneer ik dat niet doe, ik er dan ook niet zo strak er bij loop. Daarnaast vind ik het super leuk om foto’s te posten op Instagram en Facebook en wordt ik altijd heel vrolijk van de leuke opmerkingen en berichtjes van volgers en fans.

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet NK 2014 side pose

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ja een heel hoop. Van mijn supplementen sponsor XXL Nutrition krijg ik echt alles wat ik maar nodig heb om optimaal te kunnen presteren. Denk dan aan allerlei vitamine’s zoals: Multi-vit, C1000, D en B100. Daarnaast neem ik voor mijn training Bcaa’s, Glutamine en een pre workout. Tijdens mijn training drink ik Intra workout, dat is een soort Vitargo en geeft mij de juiste voedingsstoffen op het juiste moment. Daarnaast neem ik nog supplementen zoals: HMB, CLA en L-Carnitine. Oh ja en de whey isolaat niet vergeten natuurlijk 😉

Welke tips zou je startende atleten geven?

Ga er vol voor en laat je niet afleiden. Een voorbereiding kan zwaar zijn, maar is zeker de moeite waard. Volg het advies van je coach. Veel beginnende atleten worden onzeker naar een wedstrijd toe en willen dan wel eens andere theorieën aannemen van andere mensen dan hun coach. Doe dat niet. Volg het advies van je coach en bespreek het wanneer je zenuwachtig bent of wanneer je twijfelt. Iedereen is ooit een beginner geweest en heeft dezelfde zenuwen en twijfels gehad. Geniet van je hele voorbereiding en het proces wat je zo wel mentaal, als lichamelijk door staat. Geef ook niet op… Geen smoesjes.. ‘ Ik trek het niet meer’ of ‘ ik kan dit echt niet aan’ denk dan bij jezelf: Waarom ben ik hier mee begonnen? Omdat ik het zelf wil’ en ‘ ik ben gezond, dit kan ik gewoon’. Er zijn genoeg mensen die het zelfde zouden willen, alleen die kunnen het niet door ziekte. Dit helpt mij altijd goed: S’ ochtends sta ik op en denk ik gelijk aan een paar positieve dingen, zoals: Ik ben gezond, het wordt een mooie dag en ik ben hartstikke fit en sterk. Voor mijn training doe ik dit ook. Mijzelf positief aanspreken helpt heel goed. Dan ga je ook in jezelf geloven. Op het podium willen we natuurlijk ook zien dat de atleten stralen en in zichzelf geloven.

Wat is het geheim achter jouw succes?

Nou geheim heb ik niet echt hoor. Ik train natuurlijk al jaren, eet ook al jaren heel schoon en heb gelukkig veel aanleg om gespierd te worden, wat natuurlijk handig is voor deze sport. Daarnaast heb ik een echte partner in crime (mijn man) die mij altijd in alles steunt en heb ik zelf veel discipline en doorzettingsvermogen. Opgeven bestaat bij mij niet 😉

Evelien Nellen Bodybuilding Kleding atleet fotoshoot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *