• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Werkdagen voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug

Nu 10% Korting op Alles: Geldig t/m 24 december

Savannah Prez

savannah-prez-10

Sinds de sponsoractie 1,5 maand geleden is Savannah Prez één van de 5 gesponsorde atleten van Bodybuilding Kleding. Savannah heeft al aan diverse wedstrijden deelgenomen en heeft ze tevens 2 keer de 1e prijs gewonnen.

Wie ben je?

Ik ben Savannah Prez, afkomstig uit Sint-Eloois-Winkel in het verre West-Vlaanderen in België.

Savannah Prez-1

Hoe oud ben je?

Ik ben onlangs (16 mei) 19 jaar geworden.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik studeer nog dus doorheen het jaar ga ik naar school, ‘s avonds trainen en koken en dan is het al snel bedtijd. Nu heb ik 2,5 maand vakantie dus daar zal ik erg van gaan genieten door veel te trainen en keihard te werken op weg naar mijn volgende wedstrijd.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Ik heb 10 jaar basketbal gespeeld in verschillende ploegen. Dit vond en vind ik nog altijd een super leuke sport, maar ik was op zoek naar een sport waarbij je geen verplichtingen had zoals op vaste dagen en uren trainen. Ik heb lang nagedacht hierover en mijn eerste idee was dansen. Maar uiteindelijk vond ik dat toch niet echt passen bij mezelf dus dacht ik misschien eens naar de fitness gaan. Mijn eerste stap in de fitness school was maart 2013. Ik heb toen eigenlijk een jaar getraind, zo’n 2 à 3 keer per week wanneer het me uitkwam gewoon om een beetje in beweging te blijven. Ik deed vooral verschillende soorten cardio maar niet specifiek krachttraining. Uiteindelijk zag ik daar niet snel resultaten van en dat was m’n doel eigenlijk niet. Ik was ook constant aan het kijken op internet en sociale media naar alle fitnessmodellen en wou ook zo zijn. Intussen had ik al veel mensen leren kennen in de fitness die ook bezig zijn met bodybuilding en een vriend van mij heeft me dan wat geholpen qua voeding. Na maanden dit te doen vond ik het hoog tijd om toch eens bij een echte coach te gaan want ik wou een doel hebben en dat was mijn eerste wedstrijd het Belgisch Kampioenschap die al plaats vond in november 2014. Begin oktober 2014 ben ik dan eigenlijk terechtgekomen in Gent bij First Class Gym waar ik tot op heden nog steeds zit bij mijn super coach Michael Bockaert. Sinds ik met hem ben beginnen samenwerken, heb ik pas echt evolutie gemaakt en daarbij de gewenste resultaten behaald. Dus een klein jaartje ben ik effectief into bodybuilding qua training en voeding zoals het hoort. Ik ben al zeer tevreden met de evolutie die ik gemaakt heb op deze korte tijd.

Savannah Prez-2

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Het voedingspatroon, dat was voor mij iets compleet nieuw. Vroeger at ik altijd wanneer ik honger had en dat was helemaal verkeerd. Nu ben ik verplicht om de 2 uur te eten en dat was toch wel een hele aanpassing. Zowel van de voeding zelf als de voorbereiding die erbij komt kijken. Tijdens mijn bulk heb ik niet zo’n probleem om mijn schema helemaal correct te volgen, ook heb ik minder trek in cheats, wat logisch is want dan zit je op een hoog aantal calorieën per dag. Maar tijdens mijn wedstrijdvoorbereiding is het mentaal hard en dat in combinatie met zware trainingen maakt het er niet gemakkelijker op. Om het vol te houden en het voor mezelf nog steeds leuk te maken plan ik elke week 1 cheatdag in en deze valt altijd in het weekend. Ik voel dan ook dat dit zowel voor mezelf als voor mijn lichaam eens goed doet. Maar deze levensstijl is een keuze die je voor jezelf maakt. Wie mooi wil zijn moet lijden zeg ik dan maar… 😉

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Discipline is inderdaad zeer belangrijk, zonder dit lukt het je niet. Discipline qua training is niet moeilijk, maar het is de combinatie met het strikt voedingsschema die het soms was lastig maakt. Maar als je het echt wil, dan lukt het je! Soms heb ik het ook wat moeilijk om mijn dieet strikt te volgen, ik durf ook af en toe wel eens zondigen los van mijn cheatday…maar dan probeer ik om dit te compenseren met wat extra cardio. Wat voor mij echt helpt voor motivatie is het volgen van tientallen pagina’s en fitnessmodellen op instagram. Mijn instagram is puur fitness en dat motiveert me enorm. Oja, niet te vergeten natuurlijk, dé spiegel de ideale confrontatie met je doelen en reeds gemaakte evolutie.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Ja, ik luister vooral naar R&B en House als ik aan het trainen ben. Zo’n stoere muziek geeft me nog een extra boost.

In wat voor kleding train je het liefst?

Het liefst train ik in een legging met een kort sporttopje, en bij dagen dat het warm is gewoon in een sportshort. Als het maar lekker comfortabel zit en er mooi uitziet! 😉

savannah prez-8

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Dan denk ik gewoon aan mijn droom fysiek. ‘Komaan Savannah, alleen zo ga je er geraken’, ‘Toon je karakter’, ‘Wie is hier de sterkste?’ dit zeg ik elke training verschillende keren opnieuw tegen mezelf wanneer ik het heel lastig heb. En dit motiveert me echt, want ik weet van mezelf dat ik een sterk karakter en doorzettingsvermogen heb dus moet ik het ook gebruiken!

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Mijn voeding momenteel (bulk) bestaat voornamelijk uit:

Ontbijt: havermout, Nestle Céreal, proteine pannenkoeken + 30gr whey isolate
Warme maaltijden: kip, biefstuk, vis, rijst, komkommer en wok groenten
Tussendoortjes: fruit, magere kwark, cashewnoten, pindakaas, rijstwafels en kippewit

Momenteel heb ik vakantie dus heb ik tijd om gerust elke dag koken en zo is het ook steeds lekker vers. Wanneer ik naar school moet doe ik m’n foodprep voor 2 à 3 dagen meestal. Dit is vrij gemakkelijk, je hebt maar je potje uit de koelkast te halen en je kan eten. 😉

Waar ben je het meest trots op?

Op mijn overwinningen en plaatsen die ik behaald heb op mijn 4 wedstrijden in het eerste jaar dat ik competitie doe. Op het Belgisch Kampioenschap, tevens eerste wedstrijd daar behaalde ik een mooie 2e plaats en met 1 puntje verloren van nummer 1 Tamara Miesen. Op mijn tweede wedstrijd ‘Flexcup’ behaalde ik een mooie 3e plaats. Op mijn derde wedstrijd ‘Juliette Bergmann Cup’ behaalde ik de trofee met mijn eerste plaats. Tot slot mijn vierde wedstrijd ‘Open Rotterdamse’ waar ik tevens de eerste plaats wist te halen en daarbovenop de overall nog eens won ook, nooit gedacht dat ik dit allemaal zou bereiken op zo’n korte tijd en vooral zo snel, zoveel trofeeën mee naar huis nemen! Ook het feit dat ik al 2 sponsors (Bodybuildingkleding en Performance Sports Nutrition) rijker ben op zo’n korte tijd daar ben ik waanzinnig trots op. Dit is voor mij nog dat extra duwtje in de rug om nóg meer mijn best te doen.

Savannah Prez-3

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Een veel betere fysiek op het podium neerzetten, op een hoger niveau te komen staan en opnieuw trofeeën pakken. Dit jaar wil ik zeker een buitenlandse wedstrijd meedoen, waarschijnlijk wordt dat het Europees Kampioenschap en hopelijk meerdere….

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Ja meestal als ik cardio doe, sta ik voor 30-40 minuten op de crosstrainer. Hierbij verbrand ik het meeste calorieën en ik vind deze ook het leukst om te doen. In wedstrijdvoorbereiding moet ik dan meer fietsen om mijn benen droger te krijgen. Ook in het weekend probeer ik zoveel mogelijk op nuchtere maag te gaan lopen ‘s morgens.

Savannah Prez-4

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Ik heb niet echt een vast trainingsschema op vaste dagen, maar dit zijn wel meestal de combinaties van spiergroepen die ik samen train.

Maandag: Quads + kuiten + glutes
Dinsdag: Schouders + rug
Woensdag: Hamstrings + kuiten + glutes
Donderdag: Biceps + triceps
Vrijdag: Schouders + hamstrings
Zaterdag/Zondag: Cardio

Savannah Prez-5

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik ga altijd ‘s avonds rond 18u-18u30 gaan trainen voor 1,5 uur en dat is voldoende. Zo heb ik ook de hele dag vrij om te genieten en om andere dingen te gaan doen.

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Dan zit ik op een laag aantal calorieën en naarmate de wedstrijd dichterbij komt verminderen mijn calorieën ook steeds. Mijn voeding bestaat dan voornamelijk uit havermout, kip/vis, groene groenten en rijst.

Savannah Prez-6

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Ik heb 2 favoriete modellen die dan eigenlijk weer een grote verschil zijn tussen elkaar. Enerzijds Michelle Lewin, gekend bij de meeste meisjes natuurlijk en anderzijds Yarishna Ayala. Ik hoop ooit een fysiek als haar te mogen bereiken.

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Instagram is mijn grootste inspiratiebron. Daar volg ik veel PRO atleten, fitnesspagina’s en ook meisjes die een inspiratie voor mij zijn door hun grote transformatie. Door hun posts heb ik soms weer die extra boost om 200% alles van mezelf te geven en er in te geloven.

savannah-prez-11

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ik gebruik alle producten van Performance Sport Nutrition omdat dit mijn sponsor is. Ik ben ook zeer tevreden van hun producten in off season gebruik ik amino liquids, bcaa’s, whey isolate en Pro 80 caseïne. Wanneer ik in prep zit voor een wedstrijd dan gebruik ik bcaa’s, pre workout (soms), fatburner, CLA en Omega 3.

Welke tips zou je startende atleten geven?

Geloof in jezelf, kijk niet naar anderen en focus je op jezelf. It’s all-in the mind, als je het echt wil dan kan je het en zal je het bereiken ook! Heb geduld, ook al is dat soms niet evident maar Rome was ook niet in 1 dag gebouwd en het lichaam heeft nu eenmaal tijd nodig om te groeien. Zet te lat hoog, maar zorg dat je er nog aankunt!!! Het belangrijkste is dat je het nog altijd met passie doet, wanneer dat niet zo is dan maak je jezelf kapot en ga je het ook niet meer volhouden. Wanneer je eens een minder momentje hebt, kijk naar fitnessmodellen op instagram, lees hun blogs, hun verhaal naar hun succes. Want ooit waren de grote namen ook maar zoals jij en ik, ook zij hebben er hard voor moeten werken en veel geduld voor moeten hebben!

Savannah Prez-9

Wat is het geheim achter jouw succes?

Er altijd blijven in geloven, optrekken met mensen die dezelfde lifestyle hebben en vooral niet luisteren naar mensen die jaloers zijn en slechte commentaar geven. Goed eten, veel trainen, veel posten op sociale media als Instagram en Facebook. Zo krijg je wat naambekendheid en volgers en dat is altijd wel leuk meegenomen. En blijven knallen elke dag, en denken aan uw droom! Veel mensen geloven in mij dus ik mag hen en vooral mezelf niet teleurstellen en tonen dat ik het kan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *