• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Werkdagen voor 16:00 uur besteld = Morgen in huis
  • Niet goed, geld terug

Nu 10% Korting op Alles: Geldig t/m 24 december

Tamara Miesen

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet Europese Kampioenschappen bikini

Sinds de sponsoractie 1,5 maand geleden is Tamara Miesen één van de 5 gesponsorde atleten van Bodybuilding Kleding. Tamara heeft op haar eerste wedstrijd de eerste plaats behaald op de Belgische Kampioenschappen en de 6e plaats op de Europese Kampioenschappen. Het volgende doel dat Tamara heeft is de World Juniors & Masters Championships in El Salvador. We weten zeker dat Tamara het nog ver gaat schoppen als bikini atleet!

Wie ben je?

Tamara Miesen, 22 jaar en woon in een klein dorpje genaamd Cadier en keer, dichtbij Maastricht in het mooie limburg.

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet Belgische Kampioenschappen bikini voorbereiding

Wat doe je in het dagelijks leven?

Ik werk momenteel in een callcenter voor 32 uur per week. Daarnaast bezoek ik minimaal 4x per week de sportschool om even flink met de gewichten te gooien.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Ik ben iets meer dan 1,5 jaar geleden mee geweest met een vriend om te kijken of ik het iets zou vinden. Ik vond het eerst maar niks, maar na een tijdje werd ik er aan verslaafd.

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet selfie

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Dat de motivatie snel weg ging omdat ik geen doel had. In April 2014 kwam ik in contact met mijn eerste coach, daarmee heb ik 8 maanden samen gewerkt naar mijn eerste wedstrijd toe waar ik de eerste plek mee naar huis nam. Daarna heb ik om prive redenen afscheid van hem moeten nemen en ben ik terecht gekomen bij Arno Visscher, die tot op heden nog steeds mijn coach is, en het bevalt me enorm goed.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Elke dag word ik herrinerd aan het doel die ik voor ogen heb. Ik sta ermee op en ik ga ermee slapen. Dag in, dag uit. Ik heb verder niet echt tips om gedisciplineerd te blijven. Ik heb een coach die achter me aan zit en een vriend die me op het juiste pad houdt, en honestly, er is niks beters dan dat.

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Zelden, want train grotendeels altijd met mijn coach.

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Dat ik dat laatste beetje energie bij elkaar moet halen om die laatste rep eruit te drukken, zodat ik een voldaan gevoel heb.

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Mijn voedingspatroon bestaat uit 5 maaltijden per dag, verdeeld over het aantal uren dat ik wakker ben. Elke dag reken ik uit hoeveel uur ik wakker ben en om de hoeveel uur ik moet eten. Hoe ik dit toe pas aan mijn dagelijks leven? Ja, ik kan er niet echt een antwoord op geven. Voor mij moet het gewoon gebeuren want het is een deel van deze levensstijl.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meeste trots op wat ik in de afgelopen 14 maanden bereikt heb. Ik ben 2 titels verder (1e op de Belgische kampioenschappen & 6e op het Europees kampioenschap) en 2 sponsors rijker (Bodybuilding Kleding & Protech Nutrition).

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet Europese Kampioenschappen bikini 6e plaats

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Mijn doel voor 2015 is om nog deel te nemen aan de World Juniors & Masters Championships in El Salvador eind dit jaar. Daarna ga ik het gehele jaar 2016 off-season en zal ik terug zijn in 2017. Ik word dit jaar 23, dus dat betekend dat ik vanaf volgend jaar me moet gaan meten aan de vrouwen die rond de 30 zijn. Daarom neem ik 2016 een off-season om zoveel mogelijk spiermassa op te bouwen en in 2017 echt kwaliteit te leveren.

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Ja. Ik doe HIIT Cardio omdat ik dit het leukste vind. Als ik offseason ben, doe ik minimaal cardio. In mijn off-season geniet ik van de kleine vetjes die ik heb. Ik kom slecht aan in gewicht en moet daar heel veel voor doen, om een klein beetje te gainen. Zodra ik cardio ga toevoegen aan mijn trainingen ben ik mijn gewicht zo weer kwijt.

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet sportlegging sporttop buikspieren

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Mijn trainingsweek ziet er op het moment zo uit:

Maandag: Benen
Dinsdag: Borst/armen
Woensdag: Rust
Donderdag: Rug
Vrijdag: Schouders

En het weekend gebruik ik om te revalideren haha.

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet sportlegging en sporttop in de gym sportschool

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik maak elke dag tijd vrij voor mijn trainingen. Ik weet dat ze moeten gebeuren en daar ga ik ook volledig voor. Ik moest na de wedstrijd van mijn coach verplicht 2/3 weken rust nemen. Na 1 week kon ik het niet meer volhouden en was ik in de sportschool te vinden.

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Hoe mijn dieet er uit ziet. Eigenlijk hetzelfde als in off-season alleen veel minder calorieën, dus ook minder eten. Dat is niet altijd een pretje. Hoe minder calorieën ik eet, hoe meer je dit merkt aan mijn gedrag. Ik ben dan echt geen feest om mee samen te zijn. Gelukkig heb ik een vriend die dit wel kan handelen en me bij staat, ondanks dat hij me ook heel graag achter het behang kan plakken.

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet Belgische Kampioenschappen bikini

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Ashley Kaltwasser, Michelle Lewin, Amanda Latona & Jessica Revalo. Ik kan moeilijk kiezen tussen deze vier. Voor mij hebben deze vrouwen alles wat een bikini atleet hoort te hebben. Personality, a drop death gorgeous physique and class.

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Mijn inspiratie haal ik voornamelijk uit vrouwelijke atleten die ik volg op instagram. Hun foto’s, hun trainingen, inspireren me.

Tamara Miesen Bodybuilding Kleding atleet rug progressie

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ik gebruik inderdaad supplementen. Deze zijn in mijn ogen onmisbaar in deze wereld. Ik gebruik voornamelijk whey en bcaa’s. Nu ik off-season ben gebruik ik onder andere ook creatine.

Welke tips zou je startende atleten geven?

Als je echt startend bent en zoals mij in het begin niet weet van wanten, zou ik iemand zoeken die al wat jaren mee draait, om je te kunnen helpen. Het is ontzettend demotiverend als je het zelf moet uitvinden en de progressie er niet komt. Ik heb meteen toen ik het leuk vond een coach in armen genomen om me te helpen naar mijn doel.

Wat is het geheim achter jouw succes?

Mijn geheim achter mijn succes is mijn moeder. Mijn moeder heeft altijd gezegd dat ik 100% moet gaan voor iets. En niet het halve werk moet leveren. Mijn moeder heeft me altijd bij gestaan, bij elke beslissing die ik neem. Ik heb de wil om te bereiken wat ik voor ogen heb. OPERATION PRO-CARD STARTS HERE. Als ik eenmaal mijn tanden ergens in zet, laat ik ook niet meer los. Het is ontzettend lastig om bij te houden, er kunnen altijd factoren zijn die je demotiveren, zoals mensen die je onderuit proberen te halen omdat ze jaloers zijn op wat jij in een korte tijd hebt bereikt. Helaas zit de wereld hier vol mee. Maar bekijk het van de andere kant:

Fitness is not about being better than someone else, it’s about being better than YOU used to be.