• Gratis verzending vanaf € 60,-
  • Levering 1-2 werkdagen
  • Niet goed, geld terug

Larissa van Meerten

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet Walters Open front pose podium

Larissa van Meerten is één van onze nieuwe, gesponsorde, vrouwelijke atleten en pas recentelijk begonnen met trainen. Desondanks heeft Larissa op de Walters Open Holland Cup de 2de plek bemachtigd! Wat een fysiek heeft zij in slechts 5 maanden neergezet. Petje af hoor Larissa!

Wie ben je?

Larissa van Meerten

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet sporttop short in de gym

Hoe oud ben je?

20 jaar, oktober word ik 21

Wat doe je in het dagelijks leven?

Vorigjaar afgestudeerd aan de dansacademie. Op dit moment ben ik fitness instructrice, groepslesinstructrice in Burn, BodyPump, Zumba, Bodybalance, Cxworx en Funxtion en ik geef jazzles aan kids tussen de 6 en 17 jaar.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

Begin januari 2015 ben ik echt begonnen met trainen. Nadat ik had besloten om even niet meer naar school te gaan wou ik een doel hebben. Mijn doel werd een bikini fitness wedstrijd, en daar moet voor getraind worden! Daarvoor heb ik wel al mijn hele leven aan sport gedaan zoals zwemmen, dansen, judo en heb ik heel lang gevoetbald!

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet start training

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Plannen en vermoeidheid! Toen ik begon met trainen begon ik ook direct met mijn dieet. Ik had precies 5 maanden de tijd om te zorgen dat ik in mijn beste shape op het podium ging staan. 3 keer in de week extra trainen naast mijn lessen en werk viel me in het begin zwaar. Ook was mijn lichaam heel erg moe, ik ben niet zo’n goeie slaper dus er ging bijna geen dag voor bij dat ik niet moe was.

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Jeetje, lastige vraag. Voor mij is opgeven echt geen optie. Ik weet wat ik wil, ik weet waar ik naar toe wil met mijn shape en daar moeten nou eenmaal bepaalde dingen voor gelaten worden. En natuurlijk heb ik het soms ook onwijs moeilijk, ga ik eens flink de mist in met een vreetbui, maar ik herpak mezelf altijd. Ik heb de afgelopen 6 maanden nog nooit een training overgeslagen en ik ga gewoon door. Als je iets wilt, moet je daar voor gaan. Weet waar voor je gaat, stel een doel voor jezelf en zorg er voor dat je die behaald. Op wat voor manier dan ook!

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Nee, tijdens het trainen luister ik niet naar muziek. Ik werk in de sportschool en ik geef lessen, ik hoor de hele dag al muziek! Ik vind het lekker om eens geen muziek te horen, en ik vind het onhandig om altijd maar mijn iPod en oortjes bij me te hebben, haha.

In wat voor kleding train je het liefst?

Kleding die past, haha! Doordat ik 10 kilo ben afgevallen zitten al mijn kleren nu te wijd. ZO VERVELEND! Ik draag het liefst strakke kleding en korte topjes. In de sportschool waar ik werk en sport zijn korte topjes niet toegestaan, maar na sluit gaan die korte topjes toch echt wel aan hoor!

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet short en fitness singlet in de gym

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Geen idee! Ik zal er eens op gaan letten als ik mijn laatste rep uit druk, haha. Maar wat ik al zei, opgeven is geen optie.

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Ik werd 5 maanden heel intensief begeleid naar de wedstrijd toe. Ik kreeg een voedingsschema met precies wat ik mocht eten. Nu in mijn ‘off season’ is dit mijn richtlijn in het dagelijkse leven, minder calorieën innemen dan dat ik verbruik, zodat wanneer ik in het weekend een keer lekker wil uiteten of wat wil snoepen, dit gewoon mogelijk is en niet direct schade aanbrengt.

Waar ben je het meest trots op?

Ik ben het meest trots dat ik heb doorgezet en mijn eerste wedstrijd überhaupt heb gehaald. Ik ben een enorme snoepert en hou van lekker eten. In de periode naar mijn wedstrijd heb ik er meerdere malen over nagedacht om te stoppen maar uiteindelijk toch doorgezet.
Wat betreft mijn lichaam? Ik ben wel trots op mijn buik denk ik.. Al heb ik wel altijd aanleg gehad om ‘blokjes’ op mijn buik te hebben, dus daar heb ik gewoon een beetje geluk in geloof ik. Al werk ik er wel weer hard voor.
Vroeger heb ik altijd een hekel gehad aan mijn benen. Afgelopen maanden zijn mijn benen onwijs veranderd en veel minder vet. Daar ben ik ook wel een beetje trots op. Al ben ik nooit tevreden!

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet Walters Open 2015 back pose

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Ik heb voor dit jaar nog 2 wedstrijden op het oog. Zeker is het nog niet, wel is het een doel! Allebei de wedstrijden zijn eind oktober dit jaar. Dan wil ik uiteraard niet voor de 2e plek gaan, maar voor de eerste plaats. Ik ben nooit helemaal tevreden en ik heb altijd nog wel dingen waar ik aan wil werken, dat houd je bezig he haha. Dit jaar wil ik sowieso in een nog betere shape terug komen dan dat ik afgelopen juni stond op mijn eerste wedstrijd.

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

nee, niet echt. Ik geef groepslessen en dat is mijn cardio. Wel pak ik in de zomer vaker de fiets, maarja… echt cardio is dat niet.

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Op maandag geef ik zumba, funxtion en bodybalance. Op dinsdag doe ik mijn fullbody schema. Op woensdag neem ik rust. Donderdag geef ik een uur dansles en train ik mijn benen, billen en buik. Vrijdags geef ik Burn, Cxworx en Bodybalance en 2 uur dansles en dan train ik in het weekend nog mijn bovenlichaam en heb ik nog een dag rust!

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet sporttop buikspieren abs

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Plannen, plannen, plannen. Ik train vaak voor het werken of na het werken. Het is ideaal om in een sportschool te werken zodat je tijdens sluit gewoon lekker zelf kan trainen!

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Mijn voedingsschema word gemaakt door mijn coach. Ik werd direct op 1400 calorieën per dag gezet, op trainingsdagen en op rustdagen. In het begin viel ik erg snel af en mocht ik iets meer gaan eten. Meestal zit ik rond de 1500 tot 1600 calorieën per dag. Ik gebruik geen supplementen en doe alles zo natuurlijk mogelijk.
Hoe mijn dieet er precies uit ziet kan ik niet vertellen. Ik mag mijn macro’s zelf bepalen. De ene keer eet ik rijst, de andere keer bonen of aardappelen. De ene keer eet ik kip, de andere keer biefstuk. Ik moet me aan bepaalde grammen houden en voor de rest mag ik het indelen.

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet progressie foto walters open

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Andreia Brazier, ik vind haar zo ongelooflijk knap! Als ik op vrouwen zou vallen, dan was dat echt mijn droomvrouw haha. Nu heeft ze mijn droomfiguur, haar lichaam klopt gewoon. Is mooi in verhouding en in haar offseason ziet ze er nog geweldig uit!

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Dit zijn ergens hele makkelijke vragen, maar zo moeilijk om te beantwoorden. Wat is mijn motivatie? Hmm, lastig.
Ik heb gewoon altijd een doel voor ogen en die hou ik voor ogen. Ook zijn mijn coaches, ouders en vriend een enorme motivatie. Zij steunen mij enorm en hebben zoveel vertrouwen in mij. Ik weet dat ik het voor mezelf doe, maar ergens wil ik hun ook niet teleur stellen. Niet dat ik dat doe als ik zeg dat het even niet lukt, maar dat gevoel heb ik wel. Via facebook en instagram hou ik mijn progressie bij. Wanneer ik dan prive berichtjes en reacties krijg van bekende en onbekende personen, positief of negatief, motiveert mij dat zo. Als ik dan hoor dat IK een inspiratie bron ben voor sommige mensen, vind ik dat geweldig. Daar doe ik het dan ook echt voor!

Larissa van Meerten Bodybuilding Kleding Atleet Fotoshoot

Een reactie op “Larissa van Meerten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *