Kay Smeets

Kay Smeets - Winnaar Flex Cup 2014 - D junioren onder 75kg

Interview met Kay Smeets, winnaar Flex Cup 2014 – D junioren onder 75 kg.

Kay Smeets is sinds December de eerste atleet die gesponsord wordt door bodybuildingkleding.com. Kay is pas 20 jaar oud, maar heeft een ongelofelijk fysiek en is erg ambitieus. Mede hierdoor is er een samenwerking tot stand gekomen en zullen wij Kay promoten en voorzien van onze bodybuilding kleding. Lees hieronder het verhaal van Kay en bekijk de foto’s om de weg te zien die hij genomen heeft.

Kay-Smeets-paragon-fitness

Wie is Kay Smeets?

Mijn naam is Kay Smeets, ik ben 20 jaar en woon in Limburg.

Wat doe je in het dagelijks leven?

Op het moment werk ik als beheerder in een sporthal. Aankomend schooljaar wil ik beginnen aan een nieuwe, sportgerichte opleiding. Verder bestaat mijn dag uiteraard uit trainen, eten, eten bereiden, en al dan niet mijn cardio doen afhankelijk van wat mijn doelen zijn op dat moment.

Waarom en wanneer ben je begonnen met trainen?

In de zomer van 2011 ben ik begonnen met trainen met als gedachtegang dat ik er diezelfde zomer nog ‘goed’ uit zou zien. Dit getuigt natuurlijk van ontzettend weinig kennis van fitness op dat moment. De reden voor mij om te beginnen met trainen was op het begin simpelweg om er lichamelijk beter uit te gaan zien, maar het werd al snel veel meer dan dat. Na een tijdje trainen ging het voor mij veel dieper dan ‘even een uurtje sporten’, ik begon op mijn eten te letten en mijn progressie in de sportschool bij te houden, dit was toen de echte resultaten begonnen te komen en dan toen was ik natuurlijk echt verkocht.

kay-smeets-02

Waar liep je tegen aan toen je net begon met trainen?

Mijn grootste fout is altijd geweest dat ik voeding niet direct de aandacht heb gegeven die het verdiend. Ik ben er echt achter gekomen dat hoe erg je ook je best doet in de sportschool, als je je voeding niet op orde hebt is het dweilen met de kraan open. Een goed gestructureerd trainingsschema is ook van belang, je progressie bijhouden is een van de meest belangrijke dingen. Wanneer je week na week dezelfde gewichten hanteert zal er weinig progressie in je fysiek geboekt worden naar mijn mening.

kay-smeets-02

Discipline is belangrijk. Wat voor tips heb jij om gedisciplineerd te blijven?

Houd je progressie bij op alle mogelijke fronten. Noteer dagelijks het verloop van je lichaamsgewicht en pas hier je voeding op aan. Zorg ervoor dat je al je workouts en de gehanteerde gewichten, sets en reps noteert en verhoog het gewicht zodra je het huidige gewicht aankunt. Wekelijks foto’s nemen is ook belangrijk, vergelijking van een of twee weken zullen waarschijnlijk niet veel laten zien, maar zodra je maanden naast elkaar gaat vergelijken zul je wel degelijk je progressie in kaart kunnen brengen.

kay-smeets-04

Luister je naar muziek onder het trainen, zo ja, wat voor muziek?

Ja, ik luister zeker naar muziek, ik zou bijna niet zonder kunnen. Persoonlijk download ik altijd Podcasts op mijn telefoon en luister ik voornamelijk naar progressive house muziek of trance tijdens het sporten.

In wat voor kleding train je het liefst?

In een gave bodybuilding stringer of tanktop of course 😉 En een fitted joggingbroek. Voor legday een korte bodybuilding broek uiteraard.

Waar denk je aan als je jouw laatste rep er uit drukt?

Ik denk er dan aan dat wanneer ik deze laatste rep niet haal, ik niet aan mijn benodigde reps ben gekomen om er de volgende workout extra gewicht bij te doen. Voor mij voelt dit als stagnatie in mijn progressie en dit wil en zal ik niet laten gebeuren.

kay-smeets-05

Wat is je voedingspatroon en hoe pas je dit toe in je dagelijkse leven?

Ik dieet door middel van het tracken van macro’s, oftewel het aantal gram aan eiwitten, koolhydraten en vetten die ik op een dag moet binnenkrijgen. Ik eet dus niet elke dag hetzelfde zoals met een eetschema maar ik val toch vaak terug op dezelfde maaltijden om het makkelijk is en omdat ze vaak gewoon erg lekker zijn. Zo bestaat een reguliere dag vaak uit havermout of pannekoeken als ontbijt, s’middags rijst, kip en groenten of iets van cereal met een eiwitreep of iets dergelijks. Mijn avondeten is vrijwel altijd verschillend, van zoete aardappelen met kip en broccoli tot aan spaghetti of pasta, het ligt er altijd maar gewoon aan waar ik op dat moment zin in heb. Meestal eet ik 3 grote maaltijden en eindig ik de dag met hetgeen dat ik nodig heb om mijn resterende macro’s op te vullen, meestal is dit iets als kwark met nog wat whey of iets dergelijks.

Waar ben je het meest trots op?

Van de 3,5 jaar dat ik nu bezig ben met trainen ben ik toch verreweg het meest trots op mijn eerste plaats op de Flex Cup 2014 bij de D junioren onder de 75 kg. De weg ernaartoe heb ik toch wel degelijks als zeer slopend ervaren. Er waren dagen bij dat ik werkelijk nergens energie voor had, in de sportschool voelde alles 20 kilo zwaarder aan, en dan nog maar niet te spreken over de cardio wanneer je eigenlijk alleen maar languit op de bank wilt liggen. Dit allemaal viel helemaal in het niet wanneer het zover is en je harde werk word beloont.

Kay-Smeets-01

Wat zijn je doelen voor het aankomende jaar?

Aangezien ik nu geen D atleet meer ben maar een C atleet, zal ik het volgend jaar opnemen tegen de Junioren C op de Flex Cup. Mijn doel voor het aankomende jaar is dan ook om flink wat massa aan te zetten zodat ik mijn mannetje kan staan in deze sterke klasse op de Flex Cup.

10822176_806142486109914_190013578_n

Doe je aan cardio? Zo ja, wat?

Momenteel ben ik nog steeds bezig met mijn reverse diet dus cardio zit er ook nog steeds in. In mijn wedstrijdvoorbereiding heb ik twee verschillende vormen van cardio gedaan. In de sportschool deed ik mijn cardio op de crosstrainer en dan had ik een caloriedoel om te behalen, bijvoorbeeld 400 kcal verbranden. De andere vorm van cardio was High Intensity Interval Training, dit deed ik buiten. Dit bestond uit 5 minuten warm lopen en vervolgens 10 rondes van sprints, telkens 20 seconden sprinten en weer 40 seconden rust, na deze 10 sprints weer 5 minuten uitlopen.

Hoe ziet je trainingsweek eruit?

Mijn training is een Legs/Push/Pull/Off/Repeat schema. Dus als ik op een maandag begin met benen, heb ik donderdag rust en dan begin ik weer van vooraf aan, dus op die manier ben je 6 keer per week in de sportschool en pak je elk lichaamsdeel twee keer mee op een week.

Hoe combineer je je training met het dagelijks leven?

Ik sport meestal in de morgen, zodat ik de rest van de dag tijd heb voor andere dingen die moeten gebeuren. Dit vind ik persoonlijk erg fijn want ik heb ook vaak de sportschool voor mezelf. In de avonduren sporten is niet voor mij, wachten op apparaten en de drukte is iets wat ik liever vermijd.

Hoe ziet je dieet er uit als je je voorbereid voor een wedstrijd?

Eigenlijk hetzelfde als in mijn bulk periode, alleen uiteraard lager in het totaal aan calorieën. Er is geen voedsel dat je zal helpen met afvallen, uiteindelijk draait het er gewoon om dat je een calorietekort creëert door minder te eten dan dat je lichaam verbrand. Hierdoor zul je vet verliezen, dit tekort kun je natuurlijk ook groter maken door middel van cardio.

kay-smeets-08

Wie zijn je favoriete atleten / fitnessmodellen?

Shawn Ray, Tony Searl, Antoine Vaillant.

Wat motiveert je en waar haal je jouw inspiratie vandaan?

Wat mij voornamelijk motiveert is mijn eigen persoonlijke progressie. Naar mijn mening heeft het geen zin om te kijken wat of hoe anderen het doen aangezien jij hier niets aan kan veranderen. Waar je wel iets aan kan doen is je eigen manier van aanpakken en zorgen dat je optimale progressie boekt.

kay-smeets-07

Gebruik je supplementen? Zo ja, welke?

Ja ik gebruik supplementen, vrijwel alleen de hele basic dingen. Ik gebruik Whey Isolaat, creatine, multivitamine en visolietabletten.

Welke tips zou je startende atleten geven?

Wees niet te ongeduldig, ik maakte zelf ook de fout door te denken dat ik er al goed uit zou zien na slechts een paar weekjes trainen. Realiteit is echter dat het verschil na maanden nog steeds niet echt schrikbarend is. Bodybuilding is een lange termijn sport, het vergt jaren van hard werk voordat je jouw fysiek kan toewerken naar hetgeen wat jou doel is.

Wat is het geheim achter jouw succes?

Altijd het doel voor ogen houden, en niet alleen op momenten dat het goed gaat. Wanneer je op je laagste punt zit, maar je blijft het einddoel voor ogen houden en je spreekt met jezelf af dat er niets of niemand is die jou van dit doel kan weghouden, dan zul je met succes naar je doel toewerken.

kay-smeets-06

10 reacties op “Kay Smeets

  1. Lindsey zegt:

    I was just looking at your Kay Smeets – BodybuildingKleding.com site and see that your site has the potential to become very popular. I just want to tell you, In case you didn’t already know… There is a website network which already has more than 16 million users, and most of the users are looking for websites like yours. By getting your website on this service you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: http://www.arvut.org/1/dft – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted traffic who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your site? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the service I am describing. This traffic network advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the network before paying anything at all. All the popular websites are using this network to boost their traffic and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful website works… Here’s to your success! Read more here: http://bbqr.me/4fj5

  2. Lindsey zegt:

    I was just looking at your Kay Smeets – BodybuildingKleding.com website and see that your site has the potential to become very popular. I just want to tell you, In case you didn’t already know… There is a website network which already has more than 16 million users, and most of the users are interested in topics like yours. By getting your site on this service you have a chance to get your site more popular than you can imagine. It is free to sign up and you can find out more about it here: http://ittsy.com/it/3x – Now, let me ask you… Do you need your site to be successful to maintain your way of life? Do you need targeted traffic who are interested in the services and products you offer? Are looking for exposure, to increase sales, and to quickly develop awareness for your site? If your answer is YES, you can achieve these things only if you get your site on the network I am describing. This traffic service advertises you to thousands, while also giving you a chance to test the network before paying anything at all. All the popular websites are using this service to boost their traffic and ad revenue! Why aren’t you? And what is better than traffic? It’s recurring traffic! That’s how running a successful site works… Here’s to your success! Read more here: http://tgi.link/dcf2

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.bodybuildingkleding.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 8.6/10 gebaseerd op 788 reviews.